Wednesday, December 22, 2010

Bayi Koma Dicampak Bapa.. Sangat Kejam..| Patutnya Ko pun patut dicampak dari bangunan!!!! Barulah fair & Square..

Sangat terkejut membaca berita Metro Online hari ini mengenai seorang bayi berumur 9 bulan koma dicampak oleh bapanya yang berang kerana beliau selalu menangis..Ini tidak boleh diterima akal.. Apakah Si Bapak hanya tahu buat anak tapi tak tahu nak jaga anak.. Oh..dulu ko fikir sedap je...sekarang dah ada hasil.ko main lempar je...apa ko ingat beliau itu bola? eh...anak kambing SAYA yang nangis dibawah pon tak diletakkan di dalam kandang..siap bagi dia berehat kat koridor versi 1st class lagi ok..inikan pula seorang bayi yang tak tahu apa-apa hanya mengerti menangis meminta simpati tapi ko dah kenalkan dia dengan duka pahit kehidupan menempuh alam separa sedar antara hidup atau mati..
oh..sungguh bagus ko ini...
memang bapak yang TERBAEK punya la!!!!

pic kredit to metro online


Emosi sungguh entri daku kali ini..biasanya garang-garang me pun guna 'saya awak' lagi..tapi kali ini tidak boleh tidak... bapak ini tidak haruss di panggil dengan gelaran 'awak'..tidak layak.. Kenapa didera bayi kecil itu..cuba lah dera abang polis sana..tengok dia balas balik tak deraan ko itu. Tak pun ko cuba dera perdana menteri kita..tengok ko kena peluru berpandu ke tak?

Mangsa : seorang bayi lelaki berumur 9 bulan

Pemangsa: Bapa Kandung berusia 30-an

Sebab pemangsaan: bayi itu kerap menangis

Kesan jangka pendek: Bayi itu telah dibaling ke atas katil

Kesan jangka panjang : Bayi itu tengah koma di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Kuala Lumpur dan sebelum ini dikejarkan ke Hospital Melaka

Lokasi Pemangsaan : Di rumah si bapa di Jasin

Masa Kejadian : Petang Ahad

Kes Siasatan : Seksyen 31 (1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001

Sila baca di sini untuk lebih lanjut

Komen aku: Satu kemusykilan..Si Ibu buat apa ya masa kejadian? Adakah beliau tengah tidur, tengah masak, tengah mencuci baju hingga tidak sedar anak menangis lalu dilempar? Anda..Sila jawab pertanyaan aku.. Tau pulak panik pasangan ini pas anak tak sedar diri..

Aku : Nak lempar kucing pun aku tak mampu..mungkin boleh melempar tamparan dari jauh untuk kamu.. Mungkin kita boleh baling dia dari tingkat 5 ke bawah..bagi dia rasa perasaan dibaling  dan mendarat secara sempurnanya...

p/s : rupanya aku lagi kejam..2 comments:

Yutaka Mushimura said...

aigoooo..sgt2 kejam bapak dia...huhuhuhu

MisZ Aien said...

yaa...tahu buat anak..tapi tak tahu jaga..

NuffnanG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kisah Ku Bermula Disini.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

Web Analytics