Saturday, January 1, 2011

Piala Suzuki 2010: Bila semua orang tengah HOT untuk sokong Malaysia, kami pulak sokong Indonesia kan?

salam U allzz,

Habis basi dah piala suzuki 2010 menyaksikan perlawanan sengit antara Malaysia dan Indonesia, baru 'i' nak gatai2 buat entry pasal ni eh..chewah.. i pon nak jugak ok...haha...walau dah lambat bagai..tapi nak juga wish kat rimau malaya atas kemenangan besar malam itu... tidak sia-sia terbang ke Indonesia sana dan menang... weewittt... caya la korang... tiba-tiba pas me dah jatuh centa ngan anuar zain..me terjatuh suka pulak ngan khairul fahmi...kekeke...marah nanti elia awek cantik si khairul nanti..ceh.. minat si khairul, baca blog awek dia pun rasa hot dan best gitu....kiki..moga bahagia hendaknya...

pic kredit to : google imej
Tahniah korang!!!

Apa yang me nak merepek di sini sebenarnya? Ceh....suatu malam yang bertuah itu dikala Malaysia ngah sengit nak lawan-lawan kejar bola ngan Indonesia, kami ( me n fwen, Kodi, Azirah & Syazana) keluar malam shoping2 sakan kat mydin Mall di KT yang besh nie...kiki... Me ngan zirah macam besa la..cakap longhat sabah..yalah kan..Zirah orang sabah.. i pulak sarawakian dan study kat labuan selama dua tahun dulu..op kos la me dah boleh la sikit2 cakap longhat sabah yang paliing biasa la...paling general la katakan.. 

Al-kisahnya, time me ngah coling2 ngan zirah tanya mana mereka orang pegi..dah la masa tu pulak orang tengah ramai dok menyaksikan bola di foodcourt kat MYDIN, tiba2 dia yang memang speaking 'sabah' ni speaking ala semenanjung pulak.. mula2 me heran gak... sekalinya dia bagitau.. haha.. masa dia cakap slang sabah tu..orang sekitar dok jeling-jeling...sekalinya..ingatkan kami ni orang Indonesia pulak kan>>>...

Haha..takutnya pulak masa tu kan> ya lah...tak dinafikan lau orang yang jarang dengar longhat sabah ni, memang akan suspek bahasa sabah ala2 bahasa indonesia... lagu dan iramanya seakan-akan sama... tapi yang sebenarnya amat berbeza...Nahu dan cara sebutannya amat lembut...beralun-alun.. bhaa...Boleh bha kalo ko!!

Ingatkan kes tu berakhir kat situ je... me pon kena gak... Masa tu ngah coling ngan adik si dia, memang me cakap slang sabah. Memang ternyata benar orang dok tengok2 me..,. kiki., ingatkan me pun penyokong indon agaknya..ceh... me pon pura2 sudah tukar dialek kesemenanjungan.. Masa orang tengah syok2 sokong Malaysia walau depan TV, tiba-tiba ada pulak orang ngah bercakap bahasa seakan bahasa Indonesia, terus semua orang berpaling tengok korang, apa korang rasa? Muka terasa merah..me terus diam lalu melangkah pergi padahal hati dah melonjak-lonjak nak tengok bola gak..haha.. Mau jugak me nak jerit..yeay... me sokong Indonesia..sila percaya!!! 

Ni la pengalaman terasa hot dan syiok keluar di malam orang tengah sibuk sorak bola walau tengah shoping... Bini, tunang dan awek pi shoping, dak2 laki semua berkumpul dok tengok bola sebiji ramai2 depan tv... 

"Awak p la shoping dulu ek"

"Abang nak p  tandas dulu"

Padahal p melencong tengok bola kat foodcourt...kehkeh...Cian si Isteri bawak anak keliling pinggang jalan kedek-kedek angkut anak kecik p beli barang...hihi.. Sila jangan membeli-belah kalau perlawanan genting bola sepak gini tengah berlangsung...haha...lau tak, si isteri membeli, si suami membelah.. memang korang membeli-belah laaa jawabnya...

p/s : yes..sayang kamu semua pemain bola sepak Malaysia yang berjaya mengharumkan nama Malaysia... Piala Suzuki 2010 memang layak untuk kamu... saya sangat gumbira...gumbira...gumbira... walau muka tengah hot dan malu-malu kambing bila orang dok sangka kami penyokong Indonesia...kikiki...









23 comments:

djah.amd said...

terbaekkkkk la lalink..hihihi.. ak la yg suruh zira tkr loghat tu.. bhaya bha..ahakksss.. skali jd key hel trus.. "jom bergerek"..wakakakaka...

MisZ Aien said...

haha..memang betul pun..dasatnya orang2 yang tengah dok syok sokong negara, kita pulak ckp slang2 indon kono..memang kena bambu la jwbnya...haha..

mane kerete kite?

hhaahaha

mari bergerek cari kerete..

key hel terus kau...hhaha

djah.amd said...

tw xpe.. da la majoriti llaki.. cuak den.. pe lg "bergerek ke kerete le"..(sila bca mggunakan bunyi e-pepet)..ekekeke..

MisZ Aien said...

haha..bila semua org dah jeling0jeling manaja,,,haha mana nak sembunyi muka...

muke saye merah deh...kikiki..

sila sembunyi...

lelaki yang dok tgal bini p shoping...,kekekeh

djah.amd said...

tu la.. sian bini2 kne pg bli brg sndri.. ish3.. llaki ni.. lau da jmpe bola, xhengat dunia da..wohaaaaa...

MisZ Aien said...

hahaha..tp sapa suruh shoping time tgh hbat men bola...haha..bini dia pon satu..sian laki dia nak tgk bola..kahkah

djah.amd said...

ak tw, ni mst laki dy plan.. sbb bley wt keje 2 dlm 1.. nk jimat minyak..

"syg jom g medeng mlm ni.. da lma syg xshoping kn? (suami brtanya smbil senyum2)"

"bley jgk bang.. mlm ni ye.. jgn lpe (tnpa tw muslihat suami)"

last2, suami tgk bola, istri shoping sorg2.. ekekekeke..

MisZ Aien said...

haha..agaknya la... nnti len kali xpyah tman lagi bini dia soping..haha... kan syok tgk bola ramai2 dr tgk sorang2... haha.. kopi secawan bang,,,

djah.amd said...

hohoh.. si istri, jgn la nk g medeng time de bola.. kes naya weyh..hik3..
bkn scwan, mau 3,4 tu.. 90++ minit la ktakan.. xmsuk wktu bg adiah..haaaa.. mau secewey kopi lagi tu.. ahakss...

MisZ Aien said...

haha..kaya pakcik nasi kandar tu wei..haha...kayo palcik kayo..

lau boelh men la bola lgi...haha

djah.amd said...

haha.. tw xpe.. lau pon org order air jek, tu pon masyukkkk gaks..

MisZ Aien said...

haha..padahl aku pon gedik gak nak tgk bola..tapi ngah shoping la katakan..tapi pas kejadian disangka indon tu tak jadi pulak..kakakak

djah.amd said...

tw xpe weyh.. ak pon nk tgk gak.. dr dlm kfc ak dok usha2.. pastu mse tggu ko tu amek mse la tgk.. tu yg tetibe sume jd key hel tu..wakakaka...

MisZ Aien said...

haha...lucvu azirah ckp key hel weh..hahah

djah.amd said...

haha.. nk wt cmne.. keadaan mndesak..
xpasal2 tkr slang..hik3..

armouris said...

tahniah Malaysia! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

MisZ Aien said...

thniah2..ada sampai mati ke?
bahaya gak ek

.::: Princess MOMOY :::. said...

adoi siannya kamu dear =)
SYABAS MALAYSIA
MINAT GILER NGAN FAHMI
Saya Blogger TERENGGANU
MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

MisZ Aien said...

haha..memang..tp lucu ah,,,
kehkeh..same la kiter...
ooo...org ganu gak ek..

crazy zazae said...

aien... wuhuhu itu lah naseb owg sabah d cni... wuhuhu =P

MisZ Aien said...

hihihi..kiki...bgitulah khidupan.. janji pandai bawa diri sudah..hihi

shahjiehan said...

kesian isteri tersebut~ salam perkenalan

MisZ Aien said...

haha..memang kesian..salam perkenalan utk awak gak.

NuffnanG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kisah Ku Bermula Disini.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

Web Analytics