Tuesday, November 30, 2010

Pixy UV Whitening Stick Foundation - Natural Beige

Salam u allz,

Cadangnya ain ingat nak wat review mekap untuk semua sekali..tapi memandangkan internet lembap macam sipooott...me wat satu2 dulu... ok :-p. Foundation atau bedak asas ni ain beli kat masjid india atau pasar seni, iaitu tak jauh dengan LRT masjid jamek lau me tak silap. Harga dalam RM 15.00 sahaja. Masa tu me beli foundation ni, Me beli sekali dengan bedak PiXY..so bolehla dapat murah sikit. Akak tu bagi dalam RM 12.00 je rasanya. Kalau me survey harga kat internet, ada gak yang jual mahal laaa. Ada satu page jual sampai harga RM 20++ but never mind. Masing2 nak cari rezeki. So, Lau ada yang nak cari foundation ni, cari la kat luar atau dalam internet yang jual murah sikit, boley la jimat ye tak...?


Ni gambar sebenar saiz PIXY foundation


Saiz foundation ni lebih kurang lebar dua jari kita kalau dicantumkan, tak la besar mana dan tak la kecil mana. Orang kata saiz nye sesuai la dengan harganya kan? So, kita tengok apa pro nye produk ini dulu.Warnanya sesuai untuk warna kulit yang tak terlalu cerah macam Sofea Jane tu  dan dalam kategori kuning langsat jugak ar. Bila di sapu, ia sangat light, dan xheavy pun kat muka. Ada auto pusing kat bawah, nampak tak ada pemusing kat bawah die dalam gambar di atas? lebih kurang macam gincu laaa... Senang nak blend...tak payah guna span pun xpe..

Kaler dia cantik, tangan me memang putih BUT muka me dah burn..gelapp..so korang jangan test bedak atau foundation kat tangan, test kat muka atau kat tepi rahang, so boleh dapat kaler yang lebih kurang tone kulit.. Cuba tester sikit, biarkan dulu selama beberapa minit pas tu tengok dah serap ke tak?Lau ok, sesuaiii la tu.. Foundation ni masa ni me tak cuba lah ek sebab takde tester, tapi beli ikut warna bedak. NI sekadar nak tunjuk warna die kat u all..
Ni pas blend2 kan kat tangan..

So, kontra nye pula, Foundation ni tak dapat la nak menutup sangat me punya parut2 muka.. Coverage dia boleh kata minimum la...mula2 pakai ok..pas beberapa jam muka macam berbintik2 putih..untuk muka me la kan...banyak cela dan parut..memang tak boleh nak cover.. isshh..susah nak cari foundation yang sesuaiii untuk kulit muka saya.. mungkin untuk sesetengah orang ok la..tapi me sangat la tidak sesuai...

ok, nanti me sambung lagi ya..

2 comments:

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

saya pun ada beli pixy ni gak. boleh la. puas hati. dia kne blend btoi2. bru ok. hehe. mybe lpas ni nk try maybelline plak lah.

MisZ Aien said...

hehe..betul cakap awak tu..lau pandai blend memang sangat cantik. foundation maybelline pun bagus jugak cuma dia cepat dry..baru nak titik2 kat muka dah kering... lau revlon pun bagus, agak cover muka cuma bila dah lama dia cam cakey sikit.. Body shop pun bagus gak... ;)

NuffnanG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Kisah Ku Bermula Disini.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal

Web Analytics